onsdag den 26. juni 2013

RUGBRØD !

Har på det sidste eksperimenteret med at få bagt et rugbrød - der passer til mine smagsløg.
Endelig lykkedes processen (altså når jeg selv skal sige det ! :-) )
først gik jeg i gang med at læse opskrifter - det skulle være et brød uden surdej (det gider jeg ikke )
Det måtte meget gerne være lidt sødt - sådan en smule svensk. Efter et par forsøg lykkedes det - det smager bare godt!

OPSKRIFT: Hvis nogen skulle få lyst til at prøve !

25 gr. gær /2 poser tørgær (det bruger jeg ) - 1 hvidtøl , 2 dl. vand eller kærnemælk - 600 gr. rugmel og ca. 200 gr, hvedemel - 3½ spsk. ahornsirup /alm. kan bruges - 1 spsk. salt - 3 spsk olivenolie -
200 gr. tyttebær syltetøj (blendes) - lidt kulør ( giver brødet en dejlig brun farve )
hvidtøl, vand, sirup, olie, tyttebærsyltetøj og salt blandes. melet og tørgæren blandes og røres i væden - ælt godt og grundigt - kan godt være der skal bruges mere mel i dejen - men pas på den ikke bliver for fast!
stilles til hævning med et fugtigt klæde over - til dobbelt str. Slå dejen ned - form til et brød - læg det i formen - glat overfladen - smør med olie og prik huller med en strikkepind helt i bund. Lad brødet hæve igen ca. 30 min, bages ved 180* på nederste rille i ca.1½ time - vendes ud af formen - og køles af i ovnen.
GOD BAGE LYST ! 

4 kommentarer:

 1. ser rigtig dejligt ud, vi bager også selv rugbrød hos os ;-)

  SvarSlet
 2. det er nu første gang jeg er gået til rugbrødsdejen - men det rugbrød, som brugsen normalt fik fra bageren, holdt de op med at forhandle , og så var der kun konceptbrød - og helt ærligt, det er jeg ikke så vild med ! så på med bagehandsken - medmindre jeg kører til bageren i Asnæs.:-)

  SvarSlet
 3. Glæder mig til at smage det når vi kommer og besøger jer snart :D
  Men er der ikke noget med at en pk. tørgær (omkring 11 g.) svarer til en pk. alm. gær på 50 g.? synes jeg har hørt/læst et sted... :)

  SvarSlet
 4. aner det ikke !!! men det første brød jeg bagte, brugte jeg kun 1 pakke - og det blev lidt for bastant- så fik det næste 2 breve -jeg har jo prøvet mig lidt frem ! både hvad angår melblanding - og honning i stedet for sirup

  SvarSlet